UE chce "radykalnie zmienić" nawyki żywieniowe obywateli.
P. Gosselin, notrickszone.com
USA
2013-08-10
Nauka i technologia
UE we współpracy z WWF wydała raport strategii: “Przyjęcie zdrowej, zrównoważonej diety: kluczowe szanse i bariery”, który jest częścią LiveWell for LIFE "pionierskiego projektu, który ma przyczynić się do zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych z łańcucha dostaw żywności w UE, i wykazać, jak zrównoważone diety mogą wyglądać w różnych krajach europejskich."

Wprowadzenie do raportu zaczyna się od stwierdzenia, że państwo europejskie, musi obecnie kontrolować naszą dietę:“Konsumpcja żywności w Europie jest obecnie niezrównoważona: Europejska konsumpcja żywności jest odpowiedzialna za dużą część emisji gazów cieplarnianych w UE. Przyjmuje się, że istnieje potrzeba zmniejszenia globalnej emisji gazów cieplarnianych, które przyczyniają się do zmian klimatycznych. [...] LiveWell for LIFE to pionierski projekt, który ma przyczynić się do zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych z łańcucha dostaw żywności w UE, i pokazać, jak zrównoważone diety mogą wyglądać w różnych krajach europejskich."

Raport podaje, że "jest podsumowaniem wysiłków LiveWell for LIFE i sieci europejskich partnerów żywności w celu znalezienia najważniejszych społecznych i ekonomicznych barier i możliwości dla wprowadzenia zrównoważonej diety w Hiszpanii, Francji i Szwecji oraz w UE".

Nie jest tajemnicą, że lewicowi ekolodzy, wegetarianie, autorytarni szaleńcy od dłuższego czasu chcą dyktować nawyki żywieniowe ludzi, i mieli trudności z powstrzymaniem naszego apetytu na mięso na naszych talerzach i grilla. Przeczytaj dla przykładu to. Nie za tak długo pozostanie nam zadowolić się selerem i patyczkami z marchwi.

Raport na stronach 11-12 podaje:
"Włoskie centrum żywności i żywienia Barilla (Barilla Centre for Food and Nutrition) określiło powstanie odpowiedzialnego konsumenta, którego nazwano konsumoAktorem (ang. consumActors) zrównoważonego, doświadczonego konsumenta, który chce brać udział w procesie produkcji żywności. Według badań, ludzkie nawyki żywieniowe będą musiały się radykalnie zmienić w celu spełnienia dietetycznych i odżywczych potrzeb rosnącej liczby ludności na świecie, która jest bardziej zamożna i bardziej zurbanizowana. Konsumenci będą musieli wziąć na siebie odpowiedzialność za swoje wybory- coś, co może być szokiem dla przeciętnego postmodernistycznego konsumenta".

"Coraz więcej konsumentów jest otwartych na ideę zmiany ich diety. Na przykład w Wielkiej Brytanii, badania rządowe stwierdziły, że 62% respondentów jest "bardzo lub dość chętnych" do rezygnacji z czerwonego mięsa, podczas gdy 36% było "bardzo lub dość chętnych" do rezygnacji z produktów mlecznych. Holenderskie badania wykazały rosnące zainteresowanie dietą fleksitariańską: dietą wegetariańską, która czasami zawiera mięso "

Tutaj możemy zauważyć, że celem zmian żywieniowych jest mięso i produkty mleczne. Zmiana ludzkich nawyków żywieniowych i powstrzymanie się od spożywania niektórych potraw nie jest łatwym zadaniem. Raport zidentyfikował czynniki motywacyjne. Co ciekawe, w rankingu, czynniki środowiskowe znajdują się na samym końcu (s. 13): “Zdrowie jest motywatorem do zmiany zachowań bardziej niż troska o środowisko. Badania rządowe postaw i zachowań wokół zrównoważonej żywności w Wielkiej Brytanii stwierdziły, że zdrowie jest najważniejszym czynnikiem dla konsumentów (81%). Zrównoważony rozwój jest najmniej ważny (26%). Badanie konsumentów w 27 krajach członkowskich UE wykazało również, że zdrowie jest ważniejsze niż ochrona środowiska dla wyborów żywieniowych konsumentów. Około 32% osób stwierdziło, że chce kupić mięso lub produkty mięsne rzadziej. Głównym powodem jak podano było zdrowie (54%) w porównaniu do 16% ze względów środowiskowych."

Jest rzeczą oczywistą, że konsumenci chcą zdrowej żywności. Ale w tym samym czasie wielu chce również doświadczyć przyjemności z jedzenia. Każdy musi zdecydować, o równowadze za siebie. Czytając raport szybko staje się oczywiste, że unijni biurokraci myślą, że konsumenci są po prostu zbyt głupi, aby podejmować właściwe decyzje. W całym raporcie znajdujemy terminy takie jak "nieświadomy" lub "niezdecydowany" lub "o ograniczonej wiedzy" lub "braku zrozumienia", by wymienić tylko kilka, przy omawianiu konsumenta.

Kampania "Planopolis", czyli jak według korporacji będzie wyglądało życie za jakiś czas.


Raport jest jednym z pierwszych kroków w programie UE przejęcia kontroli nad dietą ludzi. Raport kończy:
“Idąc dalej, LiveWell for LIFE będzie badać te możliwości i bariery, znajdując sposoby na przyjęcie zrównoważonych diet w krajach pilotażowych oraz zmian politycznych potrzebnych do wdrożenia  zrównoważonej diety w całej UE. "

Węszę ogromne regulacje i podatki nakładane na mięso w UE. Nadchodzi tyrania żywieniowa!


Link do oryginalnego artykułu: LINK


(przypis prisonplanet.pl
Jak do tej pory regulacje żywności doprowadziły do znacznego obniżenia jakości produktów spożywczych, poprzez dopuszczenie nadmiernego stosowania chemii, GMO i systemów "optymalizacji produkcji" w technologii żywienia. Obecnie w USA, EPA dopuściło podniesienie progu stosowania pestycydów o 3000%. Jednak pytając co dokładnie będziemy jedli w najbliższych 2 dekadach należy się dokładnie przyjrzeć artykułowi BBC, który podaje wprost, że będziemy żywieni insektami a mięso będzie luksusem. (patrz obrazek poniżej) UE do tej pory wydała ponad 2 miliony euro na promocję spożywania insektów, również w Polsce.



W najnowszym raporcie ONZ proponuje system globalnej regulacji wody i żywności.  |  WWF wzywa do ubóstwa by uratować planetę.   |  Pierwsza Globalna Rewolucja. Czyli kto wymyślił problem CO2.   |  Raport ONZ wzywa by umieścić planetę i jej mieszkańców w centrum zrównoważonego rozwoju.  |  Agenda 21. Plan wdrożenia światowego socjalizmu.  |  UE i drakońskie scenariusze kontroli populacji do 2050 roku.   |   7 powodów, dla których braki żywności, staną się światowym kryzysem.  |  Karta Ziemi - Agenda 21. Marks w zielonej kominiarce.  Jadalne radio identyfikacyjne czipy RFID.   |  Ecocide: kryminalizacja ludzkości w imię ratowania planety.   |


Więcej na ten temat

 Komentarze

Musisz być zalogowany, aby móć komentować. Jeżeli nie posiadasz konta zarejestruj się.
 
Nazwa użytkownika
Hasło
 
Kaptowaniec   dodano: 2013-08-12 13:32:45
Takiego zamordyzmu, jakie stosuje UE wzorująca się chyba na nazizmie który nie tolerował wolności nie było gdy w Polsce panowała komuna.

Więcej
Nauka i technologia

Na bazie testów PCR promują nową epidemię przenoszoną przez krowie mleko.

Na bazie testów PCR promują nową epidemię przenoszoną przez krowie mleko.

Pod koniec kwietnia amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) ogłosiła, że ​​jedna na pięć próbek mleka...

Za zapalenie kominka policja CO2 będzie karała grzywną w wysokości 500 dolarów.

Pamiętam, że gdy dorastałem, moi rodzice rozpalali na Boże Narodzenie kominek. Słuchaliśmy świątecznej muzyki i przytulaliśmy się...

DARPA testuje pilotów Ai do walk powietrznych z ludźmi.

CDC potwierdza, że od czasu „zatwierdzenia” szczepionki na Covid-19 doszło do ponad 1 miliona nadmiarowych zgonów wśród osób starszych.

Geoinżynieria jest obwiniana za powódź w Dubaju.



Programy Infowars:






Krytyczne filmy na temat Covid-19:Ostatnie Audycje PrisonPlanet.pl:

Globalne trendy

Przemysł reprodukcyjny.

Przemysł reprodukcyjny.

Przez najbliższe trzy dekady przejścia postindustrialnego przemysł będzie głównie rozwijał obszar rozwiązań medycznych...

Internet Ciał.

Jeden z głównych amerykańskich think-tanków opracował w 2020 r. dla amerykańskiego rządu dokument „The...

Post-industrialne miasta w 2035 roku.

Wstrząsy na rynku żywności 2020-2030.

Wojskowe NBIC do 2040 roku.

© 2010-2021 PRISON PLANET.PL  |  Wszelkie prawa zastrzeżone